Priprema zidova i podova, za postavljanje vodovodnih i kanalizacionih instalacija

Adaptacija kupatila predstavlja kompleksan proces koji započinje tako što se odradi kvalitetna priprema zidova i podova. Ovaj korak je ključan za postizanje dugotrajnog i estetski savršenog rezultata. Naša ponuda za pripremu zidova i podova osigurava da svaki korak bude izveden sa najvećom preciznošću i pažnjom.

Priprema zidova:

Prvi korak u pripremi zidova je uklanjanje postojećih obloga, kao što su pločice, tapete ili boje. Ovaj proces se obavlja pažljivo kako bi se izbegla oštećenja zidne podloge. Nakon što su obloge uklonjene, zidovi se temeljito čiste od ostataka lepkova, prašine i prljavštine. Ovisno o stanju zidova, može biti potrebno izvesti popravke – pucanje, rupice ili oštećenja se ispunjavaju i izravnavaju specijalnim masama. Nakon toga se površina zidova premazuje temeljom koji poboljšava prionjivost budućih slojeva, čime se osigurava ravnomerno i dugotrajno držanje novih obloga.

Priprema zidova i Podova – podovi:

Priprema podova obuhvata nekoliko ključnih koraka. Prvo, uklanjaju se svi postojeći slojevi, uključujući stare pločice, parket ili linoleum. Površina se zatim temeljito čisti i priprema za nove slojeve. Ako su podovi neravni ili oštećeni, koriste se izravnavajuće mase koje popunjavaju nepravilnosti i osiguravaju ravnu površinu. Nakon što se izravnavajuće mase osuše, nanosi se temeljni premaz koji poboljšava prionjivost budućih obloga. U slučajevima gde je potrebno, postavlja se i hidroizolacija kako bi se sprečilo prodiranje vlage, što je posebno važno u kupatilima.

Sve ove usluge obavljamo s pažnjom na detalje i kvalitet materijala, osiguravajući da su zidovi i podovi optimalno pripremljeni za dalju obradu i instalaciju. Naša stručnost u pripremi površina garantuje dugotrajnu stabilnost i estetski privlačan završni izgled vašeg adaptiranog kupatila. Kontaktirajte nas danas kako biste saznali više o našim uslugama uklanjanja sanitarnih uređaja, vodovodnih instalacija i kupatilskog nameštaja kao i odgušenja instalacija.

priperma zidova i podova